پیشگیری از آسیب های اجتماعی

نظریه های پیرامون زنان سرپرست خانوار

روانشناسان معتقدند یكی از عمده‌ترین منابع استرس برای زنان، به ‌ویژه زنان سرپرست خانواده ایفای نقش‌های متعدد در زمان واحد است. عمده‌ترین نقش پذیرفته شده برای مردان نقش نان‌آوری خانواده است و استرس‌های مربوط به نقش در مردان معمولاً وابسته به نقش‌های شغلی آنان است. زنان سرپرست خانواده هم باید ادارة امور اقتصادی را بر عهده داشته و استرس‌های مربوط به شغل و حرفه و تنظیم درآمد را تجربه كنند و هم استرس‌های نقش والدینی، تربیتی و حمایتی از فرزندان.

ادامه مطلب...

زنان سرپرست خانوار و مفاهیم مرتبط

زنان سرپرست خانوار از جمله گروهای آسیب پذیر اجتماعی هستند که گاه عواملی چون طلاق ، فوت یا اعتیاد همسر، از کار افتادگی و رها شدن توسط مردان موجب آسیب پذیر شدن این طیف وسیع در جامعه می شود. تصور این واقعیت که اگر موقعیت آنان در جامعه سنتی و پدر سالارانه باشند نیز درد آور است. براساس آمار های رسمی کشور امروز زنان سرپرستی 4/9درصد خانوار ایرانی را بر عهده دارند . درآمد کمتر زنان سرپرست خانوار موجب فقر نسبی آنان نسبت به مردان سرپرست خانوار می شود.

ادامه مطلب...

نقش مددكاران اجتماعي در كنترل و پيشگيري از پديده كودكان خياباني

مددكاران اجتماعي به سه دليل بايد به كودكان خياباني توجه جدي داشته باشند. نخست، ‌براي اين كه  از گرايش آنان به آسيب هاي اجتماعي جلوگيري شود؛ ‌دوم، ‌براي اينكه نقش احتمالي آنان در گسترش آسيب هاي اجتماعي خنثي شود و سوم تا از آنان به عنوان سرمايه هاي انساني كشور محافظت شود. هم چنين مددكاران اجتماعي به دو صورت مستقيم و غير مستقيم به اين كودكان خدمات رساني مي كنند.

ادامه مطلب...