پیشگیری از آسیب های اجتماعی

آموزش، توانمندسازی، سلامت اجتماعی

شهروندان یک جامعه باید بدانند چگونه سالم باشند، سالم بمانند و سلامتی شان را افزایش دهند و یا در شرایطی زندگی کنند که رعایت شیوه زندگی سالم عملی باشد.آنها باید  قدرت تصمیم گیری در محیطهای مختلف زندگی را داشته باشند.توانمندسازی می تواند سبک زندگی و حتی فراتر از آن، فرهنگ شهروندان را تغییر دهد و بر شرایط اجتماعی ، اقتصادی و محیطی نیز تاثیر مهمی خواهد گذاشت.گرچه برای اینکه افراد جامعه از سلامت اجتماعی برخوردار باشند عوامل زیادی دست در دست هم می دهند اما می توان با کمی ساده سازی موضوع سلامت اجتماعی را حاصل ضرب آموزش، سیاستگذاری ها و اقدامات اجتماع محور دانست. بیانه آلما آتا(1987)  به شدت تاکید دارد که سلامت شهروندان صرفا نمی تواند توسط بخش سلامت محقق گردد و اقدامات ضد فقر ، افزایش امنیت، آب سالم، بهسازی، مسکن، حفاظت از محیط زیست،آموزش و پرورش همگی در سلامت شهروندان سهیم هستند.

ادامه مطلب...

انتقاد به دولت رفاه

دولت رفاه تا حدودی توانست به اهداف خود نایل آید ولی در کنار این پیامدهای مثبت، دولت رفاه برخی از جنبه های زندگی انسان آسیب جدی رسانده است. آزادی فردی یکی از عواملی است که به شدت از سوی دولت رفاه مورد حمله قرار گرفت است. در واقع بیشترین نقدها علیه دولت رفاه از سوی راست رادیکال است که معتقد است دولت رفاه از حق آزادی مردم تخطی می کند. از این منظر بازتوزیع نوعی دزدی و مالیات بندی شکلی از کار اجباری است. مارکوزه معتقد است دولت رفاه مبتنی بر سیاست زدایی کردن و ایجاد انسان تک ساحتی زیر لوای دولتی است که به مثابه پدیده ای ترکیبی از نیروهای متعددی که به امر مدیریت و اقتصاد نوین یاری می رساند و به استفاده قهر آمیز از ایدئولوژی متوسل می شود.

ادامه مطلب...

توانمندسازی، مشارکت و سلامت اجتماعی

دراین تحقیق با توجه به تعریف مورد نظر ما از سلامت اجتماعی در صدد هستیم، برای ارتباط میان توانمندسازی و سلامت اجتماعی از دیدگاه فيشر(1993) استفاده نماییم. وی  معتقد است توانمندسازي را مي توان تابعي از سه متغير مهم به حساب آورد:

1-    اختيار؛
2-     منابع؛ و
3-     اطلاعات

ادامه مطلب...