پیشگیری از آسیب های اجتماعی

پیشگیری از جرم در ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی

پدیده جرم  و پیشگیری از جرم  از مهمترين مفاهیم در حوزه هاي علوم اجتماعی است. که با پيشرفت هاي بشر در علوم مختلف، همگام با دگرگوني هاي جوامع از قبيل صنعتي شدن، توسعه شهرنشيني، تغييرات فرهنگي، تغيير در سبک زندگي  ، تحول در نهادهاي مختلف اجتماعي و غیره، مسايل و مشکلات اجتماعي نیز متحول شده و رویکردهای نظری متفاوتی نسبت به آن بوجود آمده است.

ادامه مطلب...

در خصوص تعریف توانمندسازی اختلافاتی وجود دارد. مشاهیر، کارگزاران و دانشگاهیان از واژه توانمندسازی برای اهداف مختلفی استفاده می کنند و بر این اساس اختلافات زیادی در تعریف این واژه وجود دارد. در پی مبارزه با بی عدالتی ها و فشارهای موجود در جامعه ، توانمندسازی به عنوان فرآیندی مطرح می شود که به مردم توانایی کار با یکدیگر، به منظور افزایش کنترل بر وقایع موثر بر زندگی شان را می دهد(لاوراک ،2006، فیشر، جاسلینک ، 2008) .

ادامه مطلب...

مکاتب دولت رفاه

در ابتدای این بحث باید اشاره کرد که رفاه اجتماعی دارای ماهیتی چند گانه است. برخی رفاه را فی النفسه مطلوب می دانند. بعضی دیگر معتقدند رفاه آرمانی برای حفظ وضع موجود است. برخی دیگر نیز رفاه را به خاطر پیشگیری از شئرش بر ضد نظام سرمایه هاری مفید می انگارند. این اعقادات چند گانه باعث ایجاد مکاتب مختلفی در این زمینه شده است ک اعم آن به شرح زیر است:

ادامه مطلب...