معرفی کانون اصلاح و تربیت

طبق ماده یک آیین نامه اجرایی سازمان کانون اصلاح وتربیت مصوب 9/7/ 1347 کانون اصلاح وتربیت مرکزی است که نگهداری ، تهذیب و تربیت کودکان غیر بالغ بزهکار یا بزهکارانی که کمتر از 18 سال تمام سن دارند را برعهده خواهد داشت که بر حسب مقررات قانون دادگاه اطفال بزهکار مصوب 1338 ، به آن سپرده می شود .

طبق ماده 2 آیین نامه اجرایی سازمان کانون اصلاح و تربیت ، کانون اصلاح و تربیت دارای سه قسمت است :

قسمت نگهداری موقت

قسمت اصلاح و تربیت

زندان

 هر یک از قسمتهای مذکور از یکدیگر جدا بوده ودر هر قسمت اطفال بر حسب سن با رعایت تبصره ذیل ماده 13 قانون دادگاه اطفال ، سابقه ارتکاب جرم و حتی الامکان از نظر نوع جرم و درجه تربیت پذیری طبقه بندی می شود به علاوه قسمتی که دختران در آن نگهداری می شوند از پسران مجزا می باشند بدین ترتیب اطفال و نوجوان کانون در سه گروه دختران ، گروه ویژه (پسران کمتر از14 سال ) گروه سایر،  پسران 18-14 سال ، جای می گیرند .

مشارکت سازمان های بین المللی : (Collaboration of international organization  )

یونیسف اقدام به برگزاری دوره های آموزشی برای کارکنان و تسهیل تبادل تجارب علمی از طریق بازدیدهای بین المللی نموده است و در تامین امکانات آموزشی همکاری داشته است . همچنین کانون مورد بازدید گروه های مختلف بین المللی مانند سازمان اصلاحات جزایی قرار می گیرد .

مشارکت نهاد های دولتی (institutions Collaboration of Governmental )

وزارت آموزش و پرورش با احداث هنرستان کار و دانش ، تامین نیروی انسانی وبرگزاری امتحانات رسمی بااین مرکز همکاری کرده است . سازمان فنی حرفه ای وزارت کار واموراجتماعی نیز با تامین مربیان مجرب در برگزاری دوره های آموزشی فنی حرفه ای برای مددجویان مشارکت دارد . همچنین مجتمع قضایی رسیدگی به جرایم اطفال در تعریف شخصیت کودکان معارض قانون مشارکت دارد و در صدور احکامی که بعضا منجر به استفاده از مجازات های جایگزین حبس شده ، تاثیر گذار بوده است. شهرداری مسوولیت زیبا سازی محوطه کانون را عهده دار است و در راه اندازی خانه های حمایتی ( خانه من ) مشارکت دارد . سایر موسسات و سازمان های دولتی مانند تربیت بدنی و مراکز بهداشت و درمان منطقه نیز با این مراکز همکاری دارند .

مشارکت مردمی ( سازمان های غیر دولتی )

(Collaboration of non- governmental organization ) همکاران افتخاری کانون در امر آموزش و پرورش و تربیت مددجویان مشارکت دارند و از آنان حمایت مالی می نمایند .

واحد های تشکیل دهنده کانون :

واحد مدیریت کانون

این واحد شامل بخش پذیرش و ترخیص ، بخش نگهداری موقت ، شورای طبقه بندی و انضباطی، خوابگاه ، بخش زندان ، نظام شورای شهر ، واحد بهداشت و خدمات داخلی ( شامل دو بخش امور و امور خدماتی ) و صندوق مالی مددجویان می باشد .

واحد مددکاری و خدمات اجتماعی : خدمات ارایه شده توسط این واحد در ادامه توضیح داده خواهد شد .

واحد فرهنگی کانون

مجموعه واحدهای مختلف کانون در جهت بازپروری نوجوانان بزهکار فعالیت هایی را ارایه می نمایند ، لکن از آنجا که غالب فعالیت های مرتبط با امر تعلیم و تربیت این افراد از طریق واحد فرهنگی ارایه می شود و در حیطه وظایف این واحد می باشد ، در ذیل به شرح فعالیت های عمده واحد فرهنگی کانون می پردازیم :

کتابخانه

بزهکاران معمولا از قشری هستند که از درس و مدرسه گریزان هستند و افت تحصیلی ، ترک تحصیل و اصولا علاقه نداشتن به مطالعه موجب شده که اوقات بیکاری خویش را با دوستان ناباب سپری کنند و خواسته یا ناخواسته وارد دنیای دیگری شدند . با همکاری شورای کتاب کودک و نظارت و همکاری مسوولان کانون ، کتابخانه ای در یکی از قسمت های کانون احداث شده است ، در روز معمولا دو گروه از بچه ها از کتابخانه استفاده می کنند و مربیان در زمینه کتاب خوانی و قصه گویی وروش صحیح مطالعه کردن به تدریس بچه ها می پردازند .

نشریات

تشویق بچه ها به نویسندگی تا بتوانند آن چه را که در دل دارند ، بنویسند و یا دنیای دیگر ارتباط برقرار کنند . به پدر و مادر خود بگویند که چه می خواهند و برای هم نوعان خود بنویسند که خود چه اشتباهاتی را مرتکب شده اند .

واحد کامپیوتر :

 این واحد با استفاده از دستگاه کامپیوتر به آموزش بچه ها در این زمینه پرداخته می شود و آموزش هایی در زمینه مبانی و سیستم داس و همچنین زرنگار و حروف چینی توسط مربیان به بچه ها داده می شود.

کارگاه های هنری :

این کارگاه ها معمولا از چند قسمت تشکیل می شوند : بخش قالیبافی ، کارگاه عروسک سازی ، کارگاه سفال گری و کارگاه های هنری دیگر.

نمایشگاه :

محلی که در آن نشریات ، نقاشی ها و کارهای هنری مددجویان در معرض دید بازدید کنندگان قرار می گیرد .

کلاس های آموزشی :

همه افراد بزهکار نگهداری شده در کانون ( افراد زیر 18 سال ) در سن رشد و آموزش قرار دارند درنتیجه کلاس های درس برای آن ها تشکیل می گردد تا به ادامه تحصیل بپردازند .

واحد سمعی بصری :

این واحد در طول هفته برای مددجویان خوابگاه در رابطه با پخش فیلم فعالیت دارد .

 نمازخانه:

مکان نماز خانه باید طوری باشد که مددجویان بتوانند در تمام طول روز از آن استفاده کنند و علاوه بر برگزاری نماز جماعت در آن جا مراسم دعای توسل ، زیارت عاشورا ، دعای کمیل وسایر برنامه های مذهبی برگزار می شود .

بازدید و گردش :

یکی از برنامه های اجراشده و موفق ، اردوهای سیاحتی وزیارتی برای مددجویانی است که حسن خلق دارند . پس از آنکه مربیان کلاس های آموزشی مختلف ، گزارش کاری خود را اعلام نمودند ، مددجویانی که توانسته باشند دوره خود را با موفقیت به پایان برسانند و از نظر اخلاق نیز مورد تایید واقع شوند ، در اردوهایی که از طرف کانون در نظر گرفته می شود ، شرکت می کنند .

 ورزش :

تشویق مددجویان به ورزش از برنامه های اجرایی واحدفرهنگی است . علاوه بر ورزش صبحگاهی که هروز حود نیم ساعت قبل از شروع کلاس های آموزشی برگزار می شود ، در سالن ورزش هر گروه از مددجویان زیر نظر مربیان ورزشی به تمرین در رشته های مورد نظر خود می پردازند .

روابط عمومی :

مکاتبه با ادارات مختلف و حضور در جلسات و نشست های سالانه برای تبادل افکار و نظرات سازنده و ... از فعالیت های روابط عمومی می باشد .

اشتغال :

مددجویان باتوجه به علایق و استعداد های خویش ، به کارگاه های مستقر در کانون معرفی شده و تا پایان دوره آموزشی زیر نظر این واحد به حرفه آموزی می پردازند .
و سایر واحد های تشکیل دهنده کانون عبارتند از :

 واحد بهداری

 واحد اجرای احکام

 واحد انتظامات

 واحد دبیر خانه

 نیروی انسانی کانون

 واحد حراست

حسن
سلاملطفا دانلود مقاله کانون اصلاح و تربیت را در سایت بگذارید.ممنون حسین خانی
0
احمدرضافرجی
سلام.مطالب جالبی بود باعنایت به اینکه بنده هشت سال دراین مرکزسعادت خدمت راداشته ام به نظرم نکته حائزاهمیت مراقبت مددجویان بعدازخروج واتمام کیفرمی باشد که می تواند پیگیری وپیشگیری رادرخودجای دهد.
-1
فاطمه نیکبخت
باسلام.من دانشجوی فوق لیسانس حقوق خصوصی هستم که تازه فارغ التحصیل شدم خیلی دوست دارم در کانون اصلاح و تربیت کار کنم می تونید من رو راهنمایی بفرمایید که از چه طریقی می توانم اقدام کنم؟باتشکر
0
مصطفی
سلام من یک نوجوان ۱۷ ساله هستم اتفقا دانش اموز درس خونی نیز هستم با معدل ۱۷.۹۰سال کنکوره میخوام درس بخونم اما ارامش ندارم مادرم همیشه نفرینم میکنه داداشمم همین طور مشکل اعصاب گرفتمبا این که صبح ساعت ۵ بلند میشم ولی تا وقتی بقیه خوابن میتونم درس بخونمالانم که دارم می‌نویسم اشک می‌ریزم به خدا تورو خدا کمکم کنید خواهش میکنم دیگه نمیتونم
2
فروزان کرمی
سلاممن مشاور هنرستان دخترانه هستم و متاسفانه در یکی از مناطق مجرم خیز تهران مشغول به کار هستم، در رابطه با آسییهای اجتماعی اقدامات زیادی انجام داده ایم که بخاطر تکراری بودن اثر چندانی روی یچه ها نداشته است. با مدیر مدرسه مشورت کرده ام که شاید یکی از دختران اصلاح شده را به مدرسه ببریم که از تجربیاتش با بچه ها صحبت کند نتیجه موثرتری داشته باشد. لطفا مرا راهنمایی کنید که چگونه میتوانم این مهم را انجام دهم. با تشکر فراوان
0
رعنا
مصطفی عزیز،مهم نیست که دیگران دربازه ی تو چی فکر می کنن یا بهت چه چیزهایی میگن. من می فهمم که چقدر شنیدن نفرین و دشنام از دیگران دردناک و زجردهنده اس. اما وقتی تو به خودت اطمینان داری و داری تلاشت رو برای بهترین بودن می کنی دیگه اون نفرین ها و اذیت ها باید معنی خودشون رو برای تو از دست بدن. اون کلمات بدون فکر از مادرت گفته میشه و مطمئننا خودش هم از کاری که می کنه و حرفهایی که میزنه عذاب می کشه. این تویی که باید به خودت اعتماد داشته باشی و خودتو باور کنی و جدای از محیطی که هستی باید یه خلوت و آرامش برای خودت فراهم کنی. میتونی بری کتابخونه درس بخونی، می تونی وقتی سرت خلوته بری موزه و گالری های نقاشی و تمام جاهایی که آرومند و بهت آرامش میدن. مطمئن باش اگه خودتو آروم کنی دیگه وقتی تو خونه ای به شلوغی و پراضطرابی خونه اهمیتی نمیدی و به خودت بیشتر اهمیت میدی و راجت تر فکر می کنی.عزیزم موفق باشی و روزای خوبی در پیش داشته باشی. :)
3