سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران برگزار شد

سومین کنفرانس مدد کاری اجتماعی ایران در تاریخ 12,13 شهریورماه 93 در دانشگاه آزاد اسلامی گناباد برگزار شد. در ادامه مجموعه اخبار سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران به همراه تصاویر مربوطه را مرور می نماییم.

تاریخ اجتماعی ایران مرهون تدبیر دوستان مددکاری اجتماعی است  

دبیر علمی سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران گفت: تاریخ اجتماعی ایران مرهون تدبیر دوستان مددکاری اجتماعی است.
«دکتر سید حسن موسوی چلک» صبح امروز (چهارشنبه) در مراسم افتتاحییه بهانه سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی، با اشاره به غفلت در حوزه اجتماعی در چند سال اخیر، خاطرنشان کرد: امروز به بهانه سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی با موضوعی که تا کنون در کشور به آن غفلت شده یعنی امور اجتماعی گرد هم آمده ایم.

وی ادامه داد: تاریخ اجتماعی ایران مرهون تدبیر دوستان مددکاری اجتماعی با برگزاری این کنفرانس ملی می باشد.

دکتر موسوی با اشاره به اینکه انجمن مددکاری اجتماعی انجمنی غیر سیاسی و تخصصی است، افزود: باید نگاه سیاسی امنیتی از حوزه اجتماعی برداشته شود و امور اجتماعی در برنامه ششم نباید سیاسی دیده شود وبهره برداری سیاسی ظلمی است که در طول این سالها انبار شده است.

دبیر علمی سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران با اشاره به اینکه در برنامه های پیشین توسعه در حوزه اجتماعی به طور جدی مسائلی بیان نشده است، خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت نگران کننده اجتماعی موجود، اگر در برنامه ششم توسعه به موضوع اجتماعی توجه نگردد، باید همانند برنامه پنجم باید عطایش را به لقایش بخشید.

سر منشأ بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی حاشیه نشینی است

«حجت الاسلام دکتر محمد رجایی» نیز در مراسم افتتاحیه سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران سر منشأ بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی را حاشیه نشینی دانست و افزود: علت حاشیه نشینی به عدم توازن و تناسب امکانات درشهرستان ها و مکان ها می باشد و برای رفع این معضل، باید به مبدأ مهاجرت توجه ویژه گردد.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی را مقدمه ای بر تدوین برنامه ششم توسعه در حوزه اجتماعی دانست و افزود: امروز باید تمام سیاست گذاری مبتنی بر علم باشد و بایستی از سلیقه ای عمل کردن پرهیز نماییم چرا در این کنفرانس مقدمه برنامه ای برای برنامه ریزی نظام جمهوری اسلامی در دست تدوین است. آسیب های اجتماعی را باید اجتماع حل کنند

معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به تغییر نگاه به اجتماع، گفت: دیگر تغییر نگاه به اجتماع ، آسیب های اجتماعی را باید اجتماع حل کند.
به گزارش ندای گناباد، «حجت الاسلام میثم امرودی» امروز (چهارشنبه) در مراسم افتتاحیه سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی راه حل آسیب های اجتماعی را توسط اجتماع دانست و خاطرنشان کرد: باید از توان تعدد نهادهای اجتماعی و تجمیع آن و جلوگیری از موازی کاری در جهت رفع مشکل آسیب های اجتماعی گام برداشت.
وی ادامه داد: در رابطه با اجتماع و فرد و تاثیر هردو باهم، خانواده در اصلاح جامعه تاثیر گذارترین و مهم ترین عنصر اجتماعی است که آهسته آهسته به بوته فراموشی سپرده می شود.

معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اینکه محلاتی که یکدیگر را می شناسند معضلات اجتماعی کمتر است، داشتن پیوست عمرانی را اولین گام برای تغییر حوزه سیاست گذاری معرفی نمود.

مشخص نمودن نقش دولت و نهادهای نظارتی در برنامه ششم توسعه و استفاده از تجربیات دولت های گذشته در قالب کمیته اجتماعی، راه حل های دیگر حجت الاسلام امرودی در خصوص تغییر حوزه های سیاست گذاری است. بزرگترین و قوی ترین شغل برای بانوان، خانه داری است  

  سرپرست کمیته امداد امام (ره) بزرگترین و قوی ترین شغل برای بانوان، خانه داری است.

سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور در نشست خبری در حاشیه برگزاری سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران گفت:بایستی در راه اعتلای معیشت فرهنگی، اقتصادی، اعتقادی کسانی که نزدیک به خورش آسیب های اجتماعی هستند گام برداشت.

حسین انواری در ادامه به موضوع برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و اظهار داشت: در موضوع اجرای برنامه پنجم توسعه مشکلی که وجود دارد، تعدد برنامه ها نیست بلکه آسیبی که وجود دارد در مبحث عدم شناخت از آسیب ها و متولیان برطرف کردن و یا کاهش آسیب های اجتماعی است.

وی در همین رابطه ادامه داد: متاسفانه در اجرای برنامه ها ما با نگاه های سیاسی روبرو هستیم و بایستی این نگاه های سیاسی از برخورد با اجرای برنامه های توسعه رخت بربندد.

انواری اضافه کرد: انسجام اجرایی نیاز به عزم ملی و هماهنگی ملی دارد و بایستی همه نهاد های تاثیر گذار در ارتباط با اجرای برنامه ششم توسعه هماهنگ باشند.
سرپرست کمیته امداد امام (ره) با انتقاد از تبدیل ارزش خانه داری زن به یک ضدارزش گفت: بهترین و قویترین مادران ، مادرانی هستند که نمره خانه داری آنها بالاست چراکه آنها وظیفه اصلی تربیت نسل آینده را برعهده دارند.

وی با اشاره به آمدگی میته امداد برای تولید ۵۰۰ شغل در سال جاری گفت: در راستای توانمندسازی و ایجاد اشتغال برای ممدجویان تحت پوشش این کمیته، امسال آمادگی ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در روستاها داریم که فعلا برای حدود ۲۰۰ هزار فرصت شغلی قول تامین تسهیلات بانکی داده شده است و در صورت اختصاص ۲هزار میلیارد ریال از منابع بانکی ۵۰۰هزار فرصت شغلی ایجادخواهد شد چراکه مهارتهای مختلف شناسایی و آموزشهای لازم داده شده است و فقط منتظر دریافت تسهیلات هستند.

حسین انواری توسعه توانمندسازی در زمینه های مختلف و ایجاد اشتغال کوچک را از جمله اهداف و برنامه های کمیته امداد کشور برشمرد و تصریح کرد: بر اساس برنامه توسعه باید سالیانه ۱۰درصد از مددجویان مستمر از پوشش خدمات توانمند شوند که خوشبختانه ما جلوتر هستیم.

وی افزود: در همین راستا سال گذشته ۱۲۰ هزار خانوار به اشتغال پایدار رسیدند و با رسیدن درآمد آنها به بالای ۷۰۰هزار تومان، از پوشش مستمری ما خارج شدند.
وی افزود: در سال گذشته برای ۱۶۰هزار نفر شغل ایجاد کردیم که بسته به نوع طرح در طول چند سال آینده خودکفا میشوند و از پوشش این نهاد خارج میشوند. حضور نخبگان اجتماعی در تدوین سیاست های اجتماعی ضروری است 

   مشاور وزیر کشور گفت: حضور و استفاده از نخبگان اجتماعی در تدوین سیاست های اجتماعی در برنامه ششم توسعه امری ضروری است.

«دکتر رضا محبوبی» ظهر امروز (چهارشنبه) در سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران در گناباد خواستار نگاه جدی به امور اجتماعی در برنامه ششم شد و خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه باید جامعه نخبگان اجتماعی را دخیل نموده تا آنان سیاست ها را در این حوزه پیشنهاد دهند.

وی ادامه داد: در دولت تدبیر و امید، بین دولت ونخبگان آشتی شد و یک تیم ۱۳۰ نفری درگیر برنامه ریزی اجتماعی شده اند.

مشاور وزیر کشور با تشکر از برگزاری سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران در گناباد ابراز امیدواری کرد: امیدورایم با برگزاری این همایش، در برنامه ششم یک فصل مستقل توسعه امور اجتماعی داشته باشیم و به امور بیمه و تامین اجتماعی در این برنامه تقلیل پیدا نکند.

وی ادامه داد: باید از این جمع نخبگان اجتماعی که دراین کنفرانس گرد هم آمده اند، سیاست ها و احکام پیشنهادی را استخراج گردد تا به غنا سیاست های اجتماعی و فرهنگی کمک شود.

دکتر محبوبی سرمایه اجتماعی، حمایت اجتماعی و امنیت اجتماعی سه حوزه اجتماعی تحت پوشش سرمایه اجتماعی دانست و افزود: این تحت پوشش به علت عدم وجود شاخص مشخصی برای مسائل اجتماعی است و باید این شاخص سازی توسط نخبگان صورت گیرد.

وی در پایان تصریح کرد: موضوعات محوری، اصلاحات ساختاری، توجه به مناطق خاص و توجه به اقشار خاص چهار موضوع مبهم است که در برنامه ها وجود دارد و باید در تدوین برنامه ششم توسعه به آن توجه نمود.

انسجام لازم در اقدامات انجام شده در امور اجتماعی کشور وجود ندارد

 قائم مقام وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گفت: اگر با همین روند جمعیتی حرکت کنیم در سال ۱۴۱۵ چیزی حدود دو برابر درامد نفتی کشور (حدودا ۱۰۰ میلیارد دلار) بایستی حقوق مستمری بگیران پرداخت کنیم.

«دکتر سیدابوالحسن فیروزآبادی» در مراسم افتتاحیه سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران در دانشگاه آزاد واحد گناباد گفت: برنامه پنجم بخش عمده آن اجرا نشد که باید  به ریشه یابی آن پرداخت وافزود: باید برای برنامه ششم توسعه مدل هایی در حوزه بیمه اجتماعی به کار گرفت که کمترین عواقب را داشته باشد.
دکتر فیروزآبادی با بیان اینکه سیاست های که ما در  برنامه در نظر داریم ، مشا رکت مردمی است و افزود: سازمان بهزیستی با بودجه هزار میلیارد تومانی  در سال ، نزدیک هزار میلیارد تومان هم از مردم دریافت کرده است. اما نهاد های بیمه ای  بلوغ تشکیلاتی و ساختاری  ندارند و باید مشارکت مردم را در سیاست گذاری ها بیشتر تقویت نمایند.

قائم مقام وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: هدف ما یک نظام تامین اجتماعی بیمه ای، تکمیلی و حمایتی است و طبق اصل ۲۹ قانون اساسی تامین اجتماعی حق همگانی تلقی شده است و  طرح و برنامه ما باید تمام افراد آسیب پذیر را پوشش دهد.

وی گفت: ما از ۱۸ صندوقی که در کشور در حوزه بیمه داریم اکثر صندوق ها بجز صندوق لشکری ورشکسته اند و ورودیشان بیشتر از خروجیشان شده است. که  شاید یکی از دلایل عدم اجرا و تحقق برنامه هایی که در برنامه پنجم بود پرداخت یارانه ا بوده که بیشتر از آن که در حوزه پیشگیری باشد در حوزه ترمیمی بوده است.
 
راه کار اساسی رفع مشکلات اجتماعی ، توزیع ثروت و منابع مالی است

مدیرعامل موسسه داده پردازی نقش کلیلک گفت: راه کار اساسی و پایه ای رفع مشکلات اجتماعی، توزیع ثروت و منابع مالی است البته منابع ملی و دولتی حکومتی باید به مناطق نیازمند توسعه هدایت شوند که متاسفانه در طول ۵۰ سال گذشته این کار را انجام نداده ایم.

«اردشیر گراوند» صبح امروز(پنجشنبه) در نشست خبری سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران در دانشگاه آزاد اسلامی گناباد، با اشاره به اینکه امار و اطلاعات حوزه اجتماعی در حاشیه است، تصریح کرد: اینگونه نیست که اطلاعات وجود ندارد بلکه کارشناسان از محل اطلاعات آگاهی ندارند و شیوه پردازش و تلفیق اطلاعات را کارشناسان آموزش ندیده اند.

مدیرعامل موسسه داده پردازی نقش کلیلک با اشاره به اینکه برنامه اجرایی در حوزه اجتماعی کمتر از ۵ درصد اجرا می شود، افزود: برنامه ها تبدیل به قانون می شود اما نظارت، پایش و دخالت لازم وجود ندارد و نظام برنامه ریزی درست پاسخگو نیست.

وی ادامه داد: نظام برنامه ریزی باید خارج از دولت و حکومتی باشد.

گراوند با اشاره به اینکه تشدد و تعدد آمارها به علت تشدد و تعدد دستگاه های متولی و تصمیم گیر است، تصریح کرد: وجود این دستگاه های متعدد سبب می شود آمارهای گوناگون ارائه گردد و این آمارهای گوناگون سبب می شود برنامه ریزان در زمان تخصیص بودجه این آمارها را به شدت سیاسی و هنگام ارائه عملکرد نگاهی مثبت به این آمارها نمایند.

وی راه کار اساسی رفع مشکلات اجتماعی کشور را توزیع ثروت و منابع مالی دانست و افزود: البته منابع ملی و دولتی حکومتی باید به مناطق نیازمند توسعه هدایت شوند که متاسفانه در طول ۵۰ سال گذشته این کار را انجام نداده ایم.

مدیرعامل موسسه داده پردازی نقش کلیلک درخصوص راه حل دیگر رفع مشکلات اجتماعی جامعه گفت: یک سیستم نظارت و برنامه ریزی تحت پوشش یک سازمان اجتماعی شکل بگیرد که تمامی دستگاه های زیربط به حوزه اجتماعی، پاسخگوی به آن سازمان باشد و آن سازمان نیز مکلف به پاسخگویی، گزارش عملکرد و تولید آمار می باشد. نرخ بازگشت به جرم زندانیان اصلاح تربیت شده ایران بسیار کم است

معاون سلامت و اصلاح تربیت سازمان زندان های کشور گفت: نرخ بازگشت جرم در جهان ۳۰درصد و در داخل کشور در مورد زندانیانی که مورد اقدامات تربیتی قرارگرفته اند ۲/۷درصد و در خصوص دیگر زندانیان کشور بیست و یک درصد می باشد.

«ابوالفضل حجتی پور» در یک نشست خبری در حاشیه سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران دانشگاه آزاد اسلامی گناباد، نرخ بازگشت به جرم در خصوص زندانیانی که مورد اقدامات تربیتی قرار می گیرند در مقایسه با دیگر زندانیان را بسیار کم دانست و افزود: نرخ بازگشت جرم در جهان ۳۰درصد و در داخل کشور در مورد زندانیانی که مورد اقدامات تربیتی قرارگرفته اند ۲/۷درصد و در خصوص دیگر زندانیان کشور بیست و یک درصد می باشد.

وی با اشاره به برنامه های توسعه پیشین گفت: در برنامه های سوم و پنجم کشور، اقدامت سخت افزاری بسیار خوب در سطح زندان ها انجام شده است و باید در برنامه ششم اقدامات اصلاح و تربیت در مورد زندانیان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

معاون سلامت و اصلاح تربیت سازمان زندان های کشور اقدامات مددکاری اجتماعی را در پیشگری از جرم مهم دانست و گفت : با حاکم شدن سیاست هایی که مبتی بر دستاوردهای علمی اجتماعی باشد بسیاری از مشکلات حل می شود.

حجتی پور در مورد جدا سازی زندانیان نیز گفت: در اکثر زندان ها زندانیان زیر۱۸ سال از دیگر زندانیان جدا سازی شده اند و برای اینکه در سطح کشور این کارانجام گیرد نیاز به بودجه و امکانات بیشتر است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد زندایان خارج از کشور و انتقال آنها به ایران گفت: این کار در سطح وزرت دادگستری و دولت انجام می شود و از عهده سازمان زندان ها خارج شده است. اسلام توجه خاصی به حوزه های اجتماعی دارد

امام جمعه گناباد گفت: انسان از خود فردی و اجتماعی برخوردار است و ضمن اینکه توصیه هایی برای فرد دارد به حوزه های اجتماعی نیز توجه خاصی دارد.
«حجه الاسلام حسن صادقی نصب» در دومین روز از سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران در سالن دانشگاه ازاد اسلامی گناباد گفت: اسلام برای خود اجتماعی انسان اهمیت زیادی قایل شده است، آیات زیادی در قرآن برای نیکو کاری و خدمت به مردم وجود دارد و در احادیث نیز تاکید شده است که بهترین مردم، کسانی هستند که برای جامعه سودمندترند.

وی ادامه داد: زندگی و رفتار رهبران دینی نیز نشان می دهد که از نظر آنها شیرین ترین کار بعد از عبادت خداوند رسیدگی به محرومان بوده است.

رییس دانشگاه ازاد اسلامی گناباد نیز در این مراسم گفت: امروز مسایل اجتماعی فراونی پیش روی جامعه است که با عزم ملی و استفاده از دست یافته های اندیشمندان و علما باید به سمت حل انها رفت

دکتر سید حسین مجتبوی گفت: استفاده ازخرد جمعی و اندیشه خرد ورزان در این جهت راه گشا و اینگونه نشست های عالمانه یکی از راه های رسیدن به مطلوب است.

وی با اشاره به سومین کنفرانس مدد کاری اجتماعی ادامه داد : این همایش یک رخداد بزرگ اجتماعی است که باعث هم افزایی و همفکری مسئولین شده است.
رییس دانشگاه ازاد اسلامی گناباد با قدردانی از افتتاح نخستین بوستان مددکاران اجتماعی ایران گفت: دانشگاه ازاد اسلامی گناباد آمادگی چهارمین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران را دارد.

وی ادامه داد: قول مساعدی جهت تاسیس رشته کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی ایران برای اولین بار در دانشگاه آزاد اسلامی گناباد داده شده است که نشان دهنده اهمیت و جایگاه این دانشگاه و همچنین مسایل اجتماعی می باشد.
 
فرآیند جذب هزار نفر قاضی در کشور انجام شد  

قائم مقام معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: برای حل بخشی از مشکلات دستگاه قضایی هزار نفر قاضی که فرآیند جذب آنها طی شده است در سراسر کشور توزیع می شوند.

 «مهدی امیری اصفهانی» امروز (پنجشنبه) در حاشیه سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران در گناباد در گفت و گو با خبرنگاران افزود: هم اینک ۱۱ هزار قاضی در بخش های مختلف قوه قضاییه مشغول فعالیت هستند و طبق برنامه پنجم توسعه باید سالانه ۸۰۰ قاضی آموزش دیده و فرآیند جذبشان انجام شود.

وی گفت: هرچند جذب و بکارگیری قاضی تا حدودی مشکلات را کاهش می دهد، ولی راه حل نهایی نیست بلکه باید زمینه وقوه جرم را کاهش داد.

قائم مقام معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در خصوص تامین قاضی برای دادگستری گناباد نیز اظهارداشت: با توجه به درخواستهای مکرر مسوولین این شهرستان به ویژه امام جمعه، این موضوع به صورت ویژه پیگیری خواهد شد.

امیری اصفانی افزود: رسانه ها می تواند با آگاهی بخشی به جامعه تا حدود زیای از زمینه های وقوع جرم بکاهند.

سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران برگزار شد

سومین کنفرانس مددکاری اجتماعی ایران برگزار شد