برگزاری کارگاه های آموزشی خودمراقبتی کودکان در غرب تهران

خود مراقبتی شامل اقداماتی است آموختنی ، آگاهانه و هدفمند که هر فردی برای خود، خانواده و دیگران انجام می دهد تا سالم بماند، از سلامت جسمی و روانی خود حفاظت کند، نیازهای اجتماعی خود را برآورده سازد، از بیماری ها یا حوادث پیشگیری کند، از ناخوش ها و بیماری های مزمن مراقبت کند و نیز از سلامت خود بعد از بیماری حاد یا ترخیص از بیمارستان حفاظت کند.

خودمراقبتی یعنی مراقبت از خود، یعنی اینکه ما برای حفظ سلامت و شادابی خود، کارهای روزمره کوچکی انجام دهیم تا زندگی بهتر و سالم تری داشته باشیم .

خودمراقبتی به وضوح موجب افزایش کارآیی و مهارت های فردی ما می شود. خودمراقبتی دارای ابعاد مختلفی است: خود مراقبتی جسمی، خود مراقبتی روانی، خودمراقبتی عاطفی، خودمراقبتی معنوی. موضوع تربیت جنسی کودکان یکی از مباحثی است که درحوزه خودمراقبتی کودکان مطرح می شود. تربیت جنسی با آموزش جنسی تفاوت دارد. آموزش جنسی شرح جزئیات روابط و مراحل جنسی است اما آنچه در تربیت جنسی مطرح است، ارائه مجموعه اطلاعات جسمانی، روانی، اجتماعی و دینی در مورد مسائل جنسی یا در اختیار گذاشتن اطلاعات لازم در مورد مسائلی است که با غریزه جنسی کودک مرتبط است و آموزش آن از سال‌های اول زندگی کودک شروع می‌شود.

در این سال‌ها باید مسائلی به کودک آموزش داده شود که ممکن است ارتباطی با آموزش جنسی نداشته باشد، اما بعدها همین موارد در روابط و تعاملات جنسی به او کمک خواهد کرد.

آنچه ازسخنان بزرگان دین اسلام بویژه اهل بیت برمی آید،آن است که تربیت جنسی کودکان همچون گونه های دیگر تربیتی در اسلام بسیار مورد توجه است. به گونه ای که عدم توجه به آن آسیب های رفتاری را به همراه خواهد داشت و آسیب های آن در سنین نوجوانی و جوانی نمایان می شود.

به گزارش خبرنگار پرتال تخصصی مددکاری اجتماعی، این کارگاه ویژه مددکاران اجتماعی، روان شناسان، مسئولان فنی و مربیان مراکز نگهداری از کودکان سازمان بهزیستی بود که در تاریخ 14 الی 16 بهمن 1396 در شهریار برگزار گردید.

رئوس مطالب ارایه شده در این کارگاه ها شامل: ضرورت آموزش برنامه خودمراقبتی کودکان،نیازهای کودکان مقیم مراکز نگهداری بهزیستی در زمینه خودمراقبتی، مراحل رشد روانی جنسی کودکان، دیدگاه های جهانی در زمینه خود مراقبتی، دیدگاه اسلام در زمینه تربیت جنسی کودکان، مهارت پاسخ گویی به سئوالات  کودکان در این زمینه ،پیشگیری از آزار جنسی کودکان،تدوین برنامه عملیاتی برای پیشگیری از آزار جنسی کودکان و تحلیل کیس، می باشد.

مدرس این کارگاه دکتر سید محمد حسین جوادی عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی است.